AMPTEC: Geavanceerde materialen en Farmaceutische Technologieën (Juni 2014)

U kunt deze publicatie hier downloaden

 

Momenteel herbergt het 2 Zeeën-gebied internationaal erkende onderzoekers op het vlak van materiaalwetenschappen, farmaceutische technologieën en medische hulpmiddelen die bereid zijn om samen innovatieve projecten uit te voeren door de krachten te bundelen en hun respectieve vaardigheden en technologieën samen te voegen.


"AMPTEC", dat staat voor Advanced Materials and Pharmaceutical TEChnologies, is een cluster die de projecten "IDEA" (Improving Drug Efficacy and Availability) en "Multi-DES" (Multifunctional Drug Eluting Stent) verenigt. Deze cluster wil hun resultaten consolideren en valoriseren en ze tevens toegankelijk maken voor de burger.


De partners hebben een uniek transdisciplinair netwerk opgebouwd in het 2 Zeeën grensoverschrijdend gebied om een kenniscentrum tot stand te brengen voor het bevorderen van excellentie in onderzoek, innovatie en opleiding in geavanceerde materialen en farmaceutische technologieën, en voor het aantrekken van bedrijven voor de ontwikkeling van nieuwe producten, verbeterde gezondheidszorg en hoger onderwijs. Dit consortium, een product van de Europese grensoverschrijdende samenwerking, speelt al een hoofdrol, en zal die ook blijven spelen, bij het bevorderen van onderzoek, innovatie en economische ontwikkeling in het veld en het positief beïnvloeden van het leven van Europese burgers.