SE-FINS Cluster Evenement in Norwich

24.09.2014 - 24.09.2014

Location:

OPEN, Bank Plain, Norwich [view on map]

Description:

Bridging the Gap: Working together to tackle invasive non-native species in Europe.

 

De autoriteiten van het INTERREG 2 Zeeën Programma en het SEFINS consortium hebben het genoegen u uit te nodigen op het gratis evenement over de efficiënte aanpak van invasieve niet-inheemse soorten in Europa.

24 september 2014 OPEN, Bank Plain, Norwich.

 

Dit evenement is een unieke gelegenheid om kennis uit te wisselen met internationale experts in verband met verschillende aspecten van het beheer van invasieve soorten. Het evenement zal gericht zijn op samenwerking tussen onderzoek, beleid en praktijk, maar ook op de estuariene omgeving, de overgang tussen land en zee, een potentiële risicozone die vaak onopgemerkt blijft. Er zal een grote verscheidenheid aan zeer actuele onderwerpen behandeld worden, zoals risicobeheer en de zogenaamde ‘citizen science', met interactieve workshops rond "best practices" voor de aanpak van invasieve soorten in de estuaria.

SEFINS is een "cluster" project dat partners samenbrengt uit de projecten RINSE en MEMO om kennis uit te wisselen en de vernieuwende resulaten en inzichten uit deze projecten te benutten.
De bijeenkomst is bedoeld voor wetenschappers, beleidsmedewerkers, gekozen vertegenwoordigers en andere belanghebbenden met een interesse in doelmatig beheer van invasieve niet-inheemse soorten.
Op deze Europese conferentie zal er gezorgd worden voor simultane Franse en Nederlandse vertaling van alle presentaties.

Deelname is GRATIS.
Voor up-to-date informatie (programma en inschrijvingsgegevens): www.sefins.eu.

 

Dit evenement volgt op de slotconferentie van het Europese 2 Zeeën project RINSE, waar u eveneens welkom bent.

Deze gaat door op 23 september, op dezelfde locatie en is eveneens gratis. Zie www.rinse.eu voor meer details.

De conferentie maakt deel uit van EC DAY 2014 (www.ecday.eu).

SE-FINS