Welke documenten moet ik van tevoren raadplegen?

 

Er zijn twee documenten die u in ieder geval moet raadplegen voordat u begint met de ontwikkeling van uw project. 

Het Operationeel Programma  beschrijft de context en de prioriteiten voor de samenwerking in het kader van het Programma. 

Het Handboek van het Programma bevat de regels en voorschriften voor de ontvankelijkheid van een project in het kader van het Programma en voor het beheer en de uitvoering van goedgekeurde projecten.

 

Lees verder...

Bij wie kan ik terecht voor hulp tijdens de projectontwikkelingsfase?

Tijdens de ontwikkeling van uw project zijn de facilitatoren uw voornaamste contactpersonen. De contactgegevens van de facilitator voor uw gebied zijn te vinden op de Programmawebsite (zie rubriek 'Contact'). Bij specifieke of technische vragen kan de facilitator u adviseren om contact op te nemen met het Gemeenschappelijk Technisch Secretariaat. 

Lees verder...

Als ik een projectidee heb, waar vind ik dan partners?

 

Het netwerk van territoriale facilitatoren kan u helpen om partners te vinden in de andere Lidstaten.

Verder kunt u gebruikmaken van de rubriek 'Samenwerking' op de website. Daar kunt u uw projectidee online aan potentiële partners presenteren. Via de website kunt u ook partners vinden die interesse hebben om deel te nemen aan een grensoverschrijdend project omtrent een idee dat u voorstelt.

 

Lees verder...

If I do not have a specific project idea, where can I find project ideas and express my interest to cooperate with partners on certain themes?

Al deze mogelijkheden vindt u in de rubriek 'Samenwerking' op de website. Deze bevat een database met alle projectideeën die momenteel in ontwikkeling zijn. Daarin kunt u zoeken naar projecten waarbij u zich zou kunnen aansluiten. Via het formulier 'Belangstelling tonen' kunt u andere partners in het 2 Zeeën-gebied laten weten dat u belangstelling hebt voor grensoverschrijdende samenwerking rond een bepaald thema.

Lees verder...

Wat zijn Seminaries voor Projectpromotoren en wanneer worden ze gehouden?

 

De Seminaries voor Projectpromotoren zijn bedoeld voor partners die een projectidee aan het ontwikkelen zijn, en voor organisaties die meer te weten willen komen over het 2 Zeeën Programma. 

Voorafgaand aan iedere projectoproep worden er drie Seminaries voor Projectpromotoren georganiseerd: één in Engeland, één in Frankrijk en één afwisselend in Vlaanderen en Nederland.

 

Lees verder...

Moeten alle partners afkomstig zijn uit het programmagebied?

Ja. Partners van buiten het programmagebied komen binnen het 2 Zeeën Programma niet in aanmerking voor EFRO-subsidie. Organisaties van buiten het programmagebied zijn echter wel welkom als waarnemers tijdens de uitvoering van projecten, bijvoorbeeld om de projectresultaten breder te kunnen verspreiden of om het project van advies te dienen.

Lees verder...

Wat is de functie van de Hoofdpartner?

De Hoofdpartner heeft verschillende taken en verantwoordelijkheden met betrekking tot de uitvoering van het project. De Hoofdpartner draagt de algehele juridische en financiële verantwoordelijkheid voor het project ten opzichte van het Programma. Met name speelt de Hoofdpartner een leidende rol namens het samenwerkingsverband op het gebied van projectcoördinatie, administratief en financieel beheer, communicatie en informatieverspreiding. De Hoofdpartner moet daarom over voldoende middelen beschikken om deze taken te vervullen.

Lees verder...